2005 – 2010 Yılları Arasında En iyi Film Oscar’ını Kazanan Filmler

0/5 Votes: 0
Report

Description

2005 ve 2010 yılları arasında Akademi Ödülleri’nde en iyi Film Oscar’ını kazanan yapımlar ayrıntılarıyla bu listede bir arada. Bu yıllarda hangi filmlerin en iyi Film Oscar’ını kazandığını merak ediyorsanız ve Oscar kazanmış bir film tavsiyesi arıyorsanız bu listeye kesinlikle göz atmalısınız.
SİZDEN GELEN LİSTE: Bu liste Su Sönmez tarafından sitemize gönderilmiş bir yazıdır. Sizlerde sitemize liste gönderebilirsiniz.

En iyi Film Oscar’ını Kazanan Filmler

6. The Hurt Locker – Ölümcül Tuzak – 2009 – Imdb Puanı: 7.6 / 10

The Hurt Locker
Ülkemizde 2 Ekim 2009’da vizyona giren The Hurt Locker, ( Ölümcül Tuzak ) 82. Akademi Ödülleri’nde en iyi Film Oscar’ını kazanmayı başardı. Dram, gerilim, psikolojik türündeki filmin yönetmen koltuğunda Kathryn Bigelow oturuyor. Film, içerisinde bir miktar Amerikan propagandası içerse de savaş psikolojisinin ele alındığı iyi filmlerden bir tanesi. The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak ) filminin oyuncu kadrosunda Ralph Fiennes, Evangeline Lilly, David Morse, Guy Pearce, Jeremy Renner gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Filmde Irak’ta bomba imha ekibinde yer alan William James›in yaşadığı olaylar psikolojik olarak ele alınıyor. Film kamera açıları ve teknik açıdan da oldukça başarılı. Savaş ve psikoloji filmlerini seviyorsanız The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak ) filmini kaçırmayın..

5. Crash – Çarpışma – 2005 – Imdb Puanı: 7.9 / 10

Crash
Ülkemizde 24 Haziran 2005’de vizyona giren Crash ( Çarpışma ) filmi 78. Akademi Ödülleri’nde en iyi Film Oscar’ını kazanmayı başardı. Dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Paul Haggis yer alıyor. Filmde birbirleriyle alakası olmayan insanların 36 saatte hayatlarının kesişmeleri ve tanışmaları anlatılıyor. Crash ( Çarpışma ) filmi ön yargının anlatıldığı en iyi filmlerden bir tanesi. Zor bir konu usta bir şekilde seyirciye aktarılmış. Bunlarla birlikte filmin oyuncu kadrosunda da oldukça ünlü oyuncular yer alıyor. Sandra Bullock, Brendan Fraser, William Fitchner ve Don Cheadle gibi ünlü oyuncular filmin oyuncu kadrosunda. Değişik hikayelerin yer aldığı filmleri sevenler Crash ( Çarpışma ) filmini kaçırmasın..

4. Slumdog Millionaire – Milyoner – 2008 – Imdb Puanı: 8.0 / 10

Slumdog Millionaire (1) (1)
Ülkemizde 27 Şubat 2009 yılında vizyona giren Slumdog Millionaire ( Milyoner ) filmi 81. Akademi Ödülleri’nde en iyi Film Oscar’ını kazandı. Dram, gerilim ve romantik türündeki filmin yönetmen koltuğunda Loveleen Tandan ve Danny Boyle oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Dev Patel, Irfan Khan, Anil Kapoor gibi ünlü oyuncular yer almakta. Filmde Jamal Malik Mumbai oldukça zor bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Yaşadığı şeyler sayesinde bilgi yarışmasında 20 Milyon Rupe kazanma yolunda ilerleyecektir. Oldukça eğlenceli ve aynı zamanda da dramatik olan Slumdog Millionaire ( Milyoner ) filmini kesinlikle kaçırmayın..

3. No Country for Old Men – İhtiyarlara Yer Yok – 2007 – Imdb Puanı: 8.1 / 10

No Country for Old Men
Ülkemizde 7 Mart 2008’de vizyona giren No Country for Old Men ( İhtiyarlara Yer Yok ) filmi 80. Akademi Ödülleri’nde en iyi Film Oscar’ını kazanma başarısını gösterdi. Dram, gerilim ve suç türündeki bir kitap uyarlaması olan filmin yönetmen koltuğunda ise ünlü Coen Kardeşler ( Ethan Coen, Joel Coen ) oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Javier Bardem, Woody Harelson, Tommy Lee Jones, Josh Brolin gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Filmde Moss ava çıkmıştır. Meksika yakınlarında uyuşturucu meselesinden kaynaklı kanlı bir çatışmaya tanık olur. Çatışmada Anton adında biri yaralanır. Moss olay yerindeki para dolu parayı alıp kaçar. Ancak vicdanını dinleyerek su vermek için Anton’ın yanına geri dönmesi başını büyük belaya sokacaktır. Gerilim dolu bir film izlemek isteyenler No Country for Old Men ( İhtiyarlara Yer Yok ) filmini kaçırmasın..

2. The King’s Speech – Zoraki Kral – 2010 – Imdb Puanı: 8.1 / 10

The King's Speech
Ülkemizde 18 Şubat 2011’de vizyona giren The King’s Speech ( Zoraki Kral ) filmi 83. Akademi Ödülleri›nde Başlangıç, 127 Saat, Siyah Kuğu gibi filmlerinde aday olduğu törende en iyi Film Oscar’ını kazanmayı başardı. Dram ve biyografi türündeki filmin yönetmen koltuğunda Tom Hooper oturuyor. Filmin oyuncu kadrosundaysa Helena Bonham Carter, Colin Firth, Geoffrey Rush gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Kardeşin tahta çıkmak istememesi üzerine istemeden de olsa tahta çıkmak zorunda kalan Kral VI. George ( Colin Firth ) kekemelik sorunu yaşamaktadır. Bu sorunu atlatmak için Lionel Logue›den ( Geoffrey Rush ) konuşma dersleri alacaktır. The King’s Speech ( Zoraki Kral ) filmi seyirciyi sıkmadan kendini izlettirmeyi başaran filmlerden bir tanesi. Dram ve biyografi filmi izlemek isteyenler The King’s Speech ( Zoraki Kral ) filmini kesinlikle kaçırmasın..

1. The Departed – Köstebek – 2006 – Imdb Puanı: 8.5 / 10

The Departed
Ülkemizde 24 Kasım 2006’da vizyona giren The Departed ( Köstebek ) filmi 79. Akademi Ödülleri’nde en iyi Film Oscar’ını kazandı. Aksiyon, gerilim ve suç türündeki filmin yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü yönetmen Martin Scorsese yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosu ise tam bir yıldızlar geçiti. Leonardo Di Caprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Mark Vahlberg ve Vera Farmiga filmin kadrosunda yer alan dünyaca ünlü oyuncular. Filmde oldukça güçlü bir suç çetesinin kirli işlerini ortaya çıkarmak için Billy Costigan çetenin içine sızacaktır. Ancak ilerleyen zamanlarda işler çok karışık bir hal alacaktır. Kadrosu ve senaryosu sağlam bir film izlemek isteyenler The Departed ( Köstebek ) filmini kaçırmasın..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *