2013 Yılının En İyi Sinema Filmleri

0/5 Votes: 0
Report

Description

2013 yılında vizyona girmiş olan ve mutlaka izlenmesi gereken filmler bu listede. Vizyona girmiş olduğu tarihte en çok beğenilen ve 2013 yılında birçok ödül almış filmler bu listede bir arada. Sinemaseverlerin kesinlikle göz atması gereken bir film listesi.. Sizde YORUM kısmını kullanarak listemizdeki favori filminizi bizimle paylaşabilirsiniz.İyi Seyirler…

2013 Yılı Filmleri

 

10. Her – Aşk – Imdb Puanı: 8.0/10

2013 yılının en özgün senaryoya sahip olan en ilginç filmi. İsminden de anlaşılacağı gibi bu bir aşk filmi. Ancak şimdiye kadar izlediğiniz tüm romantik filmleri ve aşkları unutun. Bambaşka bir aşka Her filmi ile tanıklık edeceksiniz. Filmin kadrosunda Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Maara gibi isimler yer alırken filmde işletim sistemini Scarlett Johnson seslendirmiştir. Filmin yönetmen koltuğunda ise Spike Jonza yer alıyor. Film 2013 yılında en özgün senaryo oscarını kazanmıştır. Yalnız bir adamın gelişmiş bir işletim sistemine olan aşkının anlatıldığı bambaşka bir filme tanıklık edin.

9. Iron Man 3 – Imdb Puanı: 7.3/10

Iron Man hayranlarının merakla beklediği Iron Man 3 filmi 2013 yılında vizyona girdi. Iron Man 3, vizyona girdiği yılda en çok izlenen filmlerden biri olmayı başardı. Robert Downey Jr. serinin bu filminde de yine oyunculuğunu konuşturmuş. Stark’ı bu savaşta çok zorlu bir mücadele bekliyor. Kahramanımız bu seride dışarıdaki savaşının yanında kendi içinde de mücadele vermesi gerekecek. Seyir zevki, görsel efektleri, oyunculukları ve senaryosuyla Iron Man 3, 2013’ün mutlaka izlenmesi gereken filmlerinden biri.

8. The Great Gatsby – Muhteşem Gatsby – Imdb Puanı: 7.3/10

Aynı sene vizyona giren ismi gibi muhteşem bir Leonardo Di Caprio filmi daha. Muhteşem Gatsby ve Para Avcısı filmleri Amerika’da aynı sene vizyona girmesine rağmen Para Avcısı ülkemizde 2014 yılında vizyona girmiştir. Kırmızı Değirmen gibi muhteşem bir romantik filmin yönetmeni olan Baz Luhrmann bu filmle harika bir iş ortaya çıkarmış. Filmde, Leonardo Di Caprio’ya Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Film, F. Scott Fitzgerald’ın dünyaca ünlü romanından aynı adlı beyaz perdeye aktarılmış. Muhteşem Gatsby, 86. Akademi Ödülleri’nde en iyi kostüm tasarımı ödülünü kazandı. Bu ödülü fazlasıyla hak ettiğini söylemek gerek dönemin kostümleri fazlasıyla özen gösterilerek hazırlanmış ve oldukça başarılı. Adı gibi muhteşem bir uyarlama filmi izlemek istiyorsanız Muhteşem Gatsby ile tanışın.

7. Captain Philips – Kaptan Philips – Imdb Puanı: 7.9/10

Usta oyuncu Tom Hanks’in başrolünde yer aldığı Kaptan Philips filminde 2009 yılından yaşanan gerçek bir olay beyaz perdeye aktarılmış. Film kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri. Filmin her dakikasına heyecan ve duygu hakim. Paul Greengrass’ın yönettiği bu filmde, bir gemi Somali açıklarında korsanlar tarafından ele geçirilir ve geminin kaptanı olan Richard Philips(Tom Hanks) rehin alınır ve olaylar başlar. Filmin özellikle son 15 dakikası fazlasıyla başarılıydı. Muhteşem bir Tom Hanks filmi izlemek istiyorsanız Kaptan Philips’i mutlaka izlemelisiniz.

6. The Wolf Of Wall Street – Para Avcısı – Imdb Puanı: 8.2/10

Usta yönetmen Martin Scorsese’nin yönettiği Para Avcısı filmi 2013’e damga vuran filmlerden bir tanesi. Film kadrosuyla fazlasıyla seyircinin dikkatini çekmeyi başardı. Leonardo Di Caprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Jon Bernthal, Jean Dujardin gibi birçok ünlü isim filmin kadrosunda yer alıyor. Alkol, uyuşturucu, fahişeler, partiler ve tabiki para. Jordan Belfort’un biyografisinden beyaz perdeye aktarılan filmde fazlasıyla hırslı ve zeki olan bir adamın yatırımcıları dolandırarak kısa zamanda nasıl zengin olduğu anlatılıyor. Film kesinlikle eğlenceli ve izlenmesi gereken filmlerden biri. Ancak ailecek izlenebilecek filmlerden biri değil, 18 yaş ve üzeri için izlenmesi uygun bir film.

5.  Gravity – Yer Çekimi – Imdb Puanı: 7.9/10

İki kişilik bir filme hazır olun. Bilim kurgu-gerilim türündeki Gravity filminin kadrosunda Sandro Bullock ve George Clooney yer alıyor. Filmde iki astronotun uzay gemilerinin parçalanmasıyla uzay boşluğunda sürüklenmeleri konu ediliyor. Alfonso Cuaron’un yönettiği Gravity filmi 86. Akademi Ödülleri’nde 6 dalda ödül kazandı. Film için 100 milyon dolar masraf harcanmış ve 708 milyon dolar hasılat elde edilmiştir. Son zamanların en iyi bilim kurgu-gerilim filmlerinden biridir.

4.  12 Years A Slave – 12 Yıllık Esaret – Imdb Puanı: 8.1/10

Bir biyografi filmi olan 12 Yıllık Esaret, Solomon Northup’ın romanından beyaz perdeye aktarılmış. Filmde; keman virtüözü olan Solomon Northup kaçırılmasıyla yaşadığı kölelik hayatı anlatılıyor. Oldukça dramatik sahnelerin olduğu filmde insanın içini burkan sahneler yer alıyor. Fazlasıyla dokunaklı bir dram filmi. Filmin kadrosunda Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbath, Lupita Nyong’o, Paul Giamatti gibi birçok ünlü isim yer alıyor. Film 86. Akademi ödüllerinde en iyi film oscarını aldı. Ayrıca Lupita Nyong’o bu film ile en iyi yardımcı kadın oyuncu oscarını kazandı.

3.  American Hustle – Düzenbaz – Imdb Puanı: 7.3/10

American Hustle, 2013 yılında vizyona giren en sağlam kadroya sahip filmlerden biri. Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Amy Adams, Jeremy Renner gibi ünlü oyuncular filmin kadrosunda yer alıyor. David O. Russel’ın yönettiği American Hustle, 86. Akademi Ödülleri’nde 10 dalda oscara aday gösterildi. Bir suç filmi olan American Hustle senaryosu ve oyunculukların yanında kostümleriyle de fazlasıyla ilgi çekiyor. Zekice kurgulanmış bir senaryoya sahip olan bu filmi, suç filmleri severler kaçırmasın.

2. Dallas Buyers Club – Sınırsızlar Kulübü – Imdb Puanı: 8.0/10

Sınırsızlar Kulübü, 2013 yılının oyunculukların zirve yaptığı filmlerden biri oldu. Öyle ki bu filmdeki oyunculuklarıyla Matthew McConaughey en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken, Jared Leto filmdeki performansıyla en iyi yardım erkek oyuncu ödülünü aldı. Film bu ödüllerin yanında 86. Akademi Ödülleri’nde en iyi saç ve makyaj tasarımı ödülünü de kazandı. Öncelikle şu sıralar oyunculuğunun zirvesinde olan Matthew McConaughey’i bu filmindeki performansından dolayı kutlamak gerekir. Rolünü yaşayarak oynamış. Filmde bir adamın kanserle olan mücadelesi ilginç ve farklı bir şekilde anlatılıyor. Ayrıca film gerçek hayattan alınan bir hikayeyi anlatıyor ve çok iyi de replikleri mevcut. Sıra dışı bir film izlemek isteyenler Sınırsızlar Kulübü’ne uğramalı.

1. The Hobbit: The Deselation Of Smaug – Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları – Imdb Puanı: 8.0/10

Yüzüklerin Efendisi serisinin hayranlarının merakla takip ettiği Hobbit serisinin ikinci filmi 2013 yılında vizyona girdi ve o da en çok izlenen filmlerden biri olmayı başardı. Birçok kişiye göre Yüzüklerin Efendisi serisi kadar güzel olmadığı şeklinde yorumlar yapıldı. Tüm bunlara rağmen film fazlasıyla başarılıydı. Filmin yönetmeni olan Peter Jackson yine fazlasıyla muhteşem bir iş ortaya çıkarmış. Eğer Orta Dünya’ya biraz daha yolculuk yapmak istiyorsanız bu filmi kaçırmayın.

Bonus: Rush – Zafere Hücum – Imdb Puanı: 8.2/10

İki oscar kazanmış olan Ron Howard’ın yönettiği bir biyografi filmi olan Zafere Hücum fazlasıyla muhteşem bir film. Hırsın insana neler yaptırabileceğini anlatan oldukça başarılı bir film. James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabet ve dostluğun anlatıldığı bu muhteşem biyografi filmini mutlaka izlemelisiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *