2015 Yılının En İyi Sinema Filmleri – Time Dergisi

0/5 Votes: 0
Report

Description

Gelenekleşen Time Dergisi listeleri bu yılda açıklandı.Abd merkezli dergi Time’ın 2015 Yılının En İyi Sinema Filmlerine geçmeden önce derginin geçen sene seçtiği en iyi filmden bahsetmek istiyoruz.Dergi geçen sene Almanya ve İngiltere ortak yapımı Wes Anderson’un yönetmenliğini üstlendiği The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli) isimli sinema filmini listenin başına getirmişti.Çok uzatmadan Time tarafından yayınlanan 2015 yılının en iyi sinema filmleri listesine geçelim isterseniz.

IMDb tarafından hazırlanan 2015 Yılının En İyi Filmleri Listesi de Dikkatinizi Çekebilir…

10. Ex Machina – IMDb:7,7

Ex Machina
24 yaşındaki Celep yazılımcı olarak dünyaca ünlü bir şirkette çalışmaktadır.Çalıştığı şirketin patronu Nathan ile 1 hafta süren bir ödül kazanan yazılımcı başına neler geleceğinden habersizdir.Ava isimli güzel bir robot’un testini gerçekleştirecek olan ikilinin hikayesinin anlatıldığı İngiltere yapımı filmin yönetmeni Alex Garland dır.Filmde Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno ve Oscar Isaac gibi oyuncular yer almıştır.

9. The Man from U.N.C.L.E. – Kod Adı: U.N.C.L.E. – IMDb: 7,4

The Man from U.N.C.L.E.
Sam Rolfe’un kaleme aldığı 1964 yılı yapımı televizyon dizisinden sinemaya uyarlanan film İngiliz ve ABD ortak yapımıdır.Aksiyon, komedi ve casusluk türündeki filmin yönetmen koltuğunda Guy Ritchie oturmaktadır.Filmde Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki ve Jared Harris gibi isimler rol almaktadır.

8. Creed – IMDb: 8,6

Creed
Spor, drama türündeki filmin yönetmen koltuğunda Ryan Coogler oturmaktadır.Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson ve Phylicia Rashād gibi oyuncuların yer aldığı film boks üzerinedir.

7. Tangerine – IMDb: 8,6

Tangerine
Dram, komedi türündeki filmin yönetmeni Sean Baker dır.ABD yapımı filmde Scott Krinsky, Josh Sussman, James Ransone, Karren Karagulian ve Arsen Grigoryan gibi oyuncular rol almaktadır.

6. Mustang – IMDb: 7,6

Mustang
Fransa’nın Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü adayıda olan Mustang filminin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven dir.Güneş Şensoy, Doğa Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş, Ayberk Pekcan ve Erol Afşin gibi oyuncuların yer aldığı dram türündeki film Türkiye, Fransa ve Almanya ortak yapımıdır.

5. Iris – IMDb: 7,0

Iris (1) (1)
Yönetmen Albert Maysles tarafından çekilen film Belgesel, biyografi türündedir.Iris Apfel, Mickey Boardman, Tavi Gevinson ve David Hoey gibi oyuncular filmde yer almaktadır.

4. Clouds of Sils Maria – IMDb: 6,8

Clouds of Sils Maria
Olivier Assayas’nın hem yönetmenliği hem de senaryosunu üstlendiği dram türündeki film Fransa, Almanya ve İsviçre ortak yapımıdır.Filmde Juliette Binoche, Kristen Stewart ve Chloë Grace Moretz gibi oyuncular rol almıştır.

3. I’ll See You in My Dreams – IMDb: 6,7

I'll See You in My Dreams
Dram ve komedi türündeki filmin yönetmeni Brett Haley dir. Filmde Malin Akerman, Sam Elliott, Blythe Danner, Patricia Belcher ve Mary Kay Place rol almıştır.

2. Phoenix – Yüzündeki Sır – IMDb: 7,3

Phoenix
Almanya ve Polonya ortak yapımı filmin yönetmeni Christian Petzold dır.Dram ve tarih türündeki filmde Christian Petzold, Harun Farocki ve Hubert Monteilhet rol almıştır.

1. Spotlight – IMDb: 8,6

Spotlight
Gerilim türündeki filmin yönetmeni Thomas McCarthy dır.ABD yapımı filmde Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Michael Keaton ve Stanley Tucci rol almıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *