2016 Yılının Yabancı Dizileri

0/5 Votes: 0
Report

Description

2016 yılında başlayacak yabancı diziler listesi ile karşınızdayız. 2016 yılı, pek çok dizinin devam serileri ve yepyeni dizilerle devam ediyor. Yılın yarısı geçmiş olabilir ama ekranlarda rekabet henüz sona ermedi. Aralık ayına kadar yayına girecek yeni diziler arasında en çok merak edilenlerden bir liste oluşturduk:

2016 Yılı Yabancı Diziler

Designated Survivor (Seçilmiş Sağ Kalan) (ABC) :

Designated Survivor

Bu dizi, sonbaharda yayına girecekler arasında en fazla tutulması beklenen diziler arasında. Tanıtım videoları oldukça heyecanlı bulundu. Başrolde Kiefer Sutherland var ve oynamak için doğduğu söylenen rolü, yani Amerika Birleşik Devletleri Başkanını canlandırıyor. Sutherland bir kabine üyesidir. Bir felaket olur ve Washington saldırıya uğrar, Sutherland birden kendini A.B.D Başkanı olarak bulur. Eylülde vizyona girmesi beklenen dizi bu yılın en sabırsızlıkla beklenen dizilerinden..

Good Girls Revolt (İyi Kızların İsyanı) (Amazon) :

Good Girls Revolt

1969 yılında geçen dizide kültürel devrim arka planında pek de fazla şeyin değişmediği yerlerden biri anlatılıyor: Haber Merkezleri..Meşhur News of the Week gazetesinde çalışan bir grup kadın araştırmacı, eşit muamele görmek istemektedirler. Bu istekleri sadece şirketi değil, insanların kariyerlerini, evliliklerini ve arkadaşlıklarını değiştirecektir. İlginç ve eğlenceli dönem dizisi olan Good Girls Revolt günümüzde hala geçerli mesajları da iletmekten geri kalmıyor. True Blood’dan tanıdığımız Anna Camp başrolde.

The OA (Netflix) :

The OA

Bu yılın sonlarına doğru gösterime girecek dizi ile ilgili bilgiler pek sızdırılmıyor. Gizemli olayların konu edileceği dizide, I Origins gibi pek çok filmde izlediğimiz Brit Marling ve Walking Dead’den tanıdığımız Scott Wilson başrolde.

Pitch (Atış) (Fox) :

Pitch

Daha önce yayınlanması düşünülse de, Fox, basketbol ile ilgili başka bir dizisini öne çıkarmayı tercih etmişti. Pitch, Beyzbol ile ilgili bir dizi. San Diego Padres takımında oynayan Ginny, beyzbol major liginde Atıcı pozisyonunda oynayacak ilk bayan oyuncu olacaktır.

One Mississippi (Amazon) :

One Mississippi

2015 yılında yayınlanan pilot bölümü çok başarılı bulunmuştu. Stand up sanatçısı Tig Notaro’nun yazarlardan biri olduğu dizi, yarı biyografik özellikler taşıyor. Dizide, bir gösteri sanatçısının, annesinin ölümü üzerine Los Angeles’ten güney bölgelerindeki evine dönmesi ve aynı zamanda kendi hastalığı ile başa çıkmaya çalışması anlatılıyor. Pilot bölümü, keskin doğruculuğu, duygusal sahneleri ve esprileri ile hatırlanıyor.

The Young Pope (Genç Papa) ( HBO / Sky Atlantic ) :

The Young Pope

Oscar kazanmış yönetmen Paolo Sorrentino yeteneklerini bu kez TV ekranında sergiliyor. The Great Beauty filminin ünlü yönetmeni, yanına yetenekli Jude Law’u ve Diane Keaton’u da almış. Dizide, Jude Law’un canlandırdığı Lenny Belardo’nun yani tarihteki en genç ve ilk Amerikalı papanın hikayesi anlatılıyor. Belardo Vatikan’daki güç savaşlarının içinde kalacaktır.

Son of Zorn (Zorn’un Oğlu) (Fox) :

Son of Zorn

Belki de listedeki en garip görünüşlü dizi olarak Son Of Zorn, canlı sahnelerin ve animasyonun bir karışımı şeklinde sunuluyor. Animasyon bir savaşçının Pasifik Okyanusundaki uzak bir adadan California’ya eski karısı ve oğlunun (canlı karakterler) kalbini kazanmak için geri dönmesi anlatılıyor. Jason Sudeikis, Zorn’u seslendiriyor. İlginç fikir ve sonbahar sezonunun en eğlenceli yapımlarından biri olmaya aday..

The Crown (Taç) (Netflix) :

The Crown

Kraliyet Ailesi ile ilgili bu dizi, konusuna uygun olarak Netflix’in en pahalı dizisi oldu. 10 bölümlük ilk sezonun 100-150 milyon Dolar arasında bir miktara mal olduğu söyleniyor. Dizi 6 sezon olarak planlanmış. 2.Elizabeth’in hikayesinin anlatıldığı dizide , Kraliçenin Prens Phillip ile evlenmesinden, taç takılma törenine kadar , hükümdarlığı esnasındaki önemli olaylar anlatılmakta.

Atlanta (FX) :

Atlanta

2009 ile 2015 yıllarında yayınlanmış Community dizisinin hemen ardından, Donald Glover Atlanta ile ekranlara dönüyor. Glover hem yaratıcı ekipte, hem de yapımcı koltuğunda oturmakla yetinmeyip başrolde de yer alıyor. Dizide, iki kuzeni ile Atlanta rap dünyasında yer edinmeye çalışan bir gencin hikâyesi anlatılıyor.

Gilmore Girls (Gilmore Kızları) (Netflix) :

Gilmore Girls

 

Neredeyse 10 yıl sonra Gilmore Kızları geri dönüyor. Format çok farklı olarak planlanmış. 4 bölümlük sezonlarda her biri 90 dakikalık bölümler olarak düşünülmüş. Lorelai and Rory’nin yeni maceralarının anlatıldığı dizide, Lauren Graham anneyi, Alexis Bedel ise kızını canlandırmaya devam ederken, vefat eden Edward Herrmann dışında, daha önce rol alan hemen hemen bütün oyunculara yer verilmiş.

The Grand Tour ( Büyük Tur) (Amazon) :

The Grand Tour

Top Gear dizisinin yeni versiyonu bir parça hayal kırıklığı yaratmıştı. Seyircisi azalmış, eleştiriler çoğalmıştı. Chris Evans diziyi terk etmişti. Bu diziyi sevenler için iyi haber geldi. Jeremy Clarkson, James May ve Richard Hammond yeni bir soluk getirecekler. The Grand Tour’un bütçesinin Top Gear’dan daha büyük olduğu, Güney Afrika’dan başlayarak birçok farklı noktada çekimlerin gerçekleştirildiği de gelen haberler arasında…

The Get Down (Netflix) :

The Get Down

The Crown Netflix’in en pahalı dizisi olmakla birlikte, diğer bir devasa bütçeli dizisi de The Get Down olacağa benziyor. Bu dizi Holywood yönetmeni Baz Luhrmann tarafından yönetiliyor. Dizide Bronx’da yaşayan birkaç çocuğun hip-hop, disko ve punk müzikler çerçevesindeki hikâyeleri anlatılıyor.

Class (Sınıf) (BBC) :

Class

Doctor Who’nun boşluğunu doldurmak üzere BBC yeni bir dizi hazırladı. Coal Hill okulunun öğrencilerinin anlatıldığı dizi, Who evreninde yani uzayın ve zamanın duvarları inceldiği, hayalinizde canlandıramayacağınız canavarların görüldüğü bir ortamda geçiyor. Buna 6 adet lise öğrencisinin sınavlarını, sosyal hayatlarını, ebeveynleri ile ilişkilerini de katarsanız heyecanlı bir sezon olacağını tahmin edebilirsiniz. Doctor Who’nun Buffy ile karşılaşması olarak da tarif edilebilir.

Luke Cage (Netflix) :

Luke Cage

Daredevil ve Jessica Jones’dan sonra 2016 yılının ikinci yarısı bize, Luke Cage’i yani Netflix’in üçüncü Marvel serisini getiriyor. Mike Coltar, Cage rolünde büyük ekranda göremeyeceğiniz cinsten sorunlarla boğuşmak zorunda kalan süper kahramanı canlandırıyor.

Westworld (Batı Dünyası) (HBO) :

Westworld

Nihayet, pek çok ertelemeden sonra, yapım aşamasındaki sorunların aşılması ile birlikte, Westworld HBO da gösterime girmeye hazırlanıyor. Beklenenden daha geç gösterilecek olmakla birlikte, şimdiye kadar görünen ve duyulanlara bakılarak, beklemeye değdiği söylenebilir. Michael Crichton’un 1973 yılında çektiği filmle aynı adı taşıyan yapım, robotların olduğu futuristik bir oyun parkını anlatıyor. Bu parkta misafirler bütün arzularını gerçekleştirebiliyor. Westworld, robot kovboyların, haydutların ve hayat kadınlarının diyarı..Mükemmel oyuncu kadrosu ile dikkati çeken dizide Anthony Hopkins ve Evan Rachel Wood başrolde. Her şey beklendiği gibi giderse, bu dizinin TV dünyasının yeni tutkusu olmasına kesin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *