2015 Yapımı Steve Jobs Filminin Konusu ve Yorumları

0/5 Votes: 0
Report

Description

Geçtiğimiz hafta Amerika’da vizyona giren ve yapımcılığını Universal Studios’un üstlendiği 2015 yapımı Steve Jobs filmi, ülkemizde de gösterime girdi. Filmin konusu, isminden de anlaşılacağı üzere teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20. yüzyıla damgasını vurmuş dâhilerden Steve Jobs’ın hayat hikâyesinden meydana gelen kesitler üzerine. 2015 Yapımı Steve Jobs Filmi Konusu ve Yorumları isimli yazımıza YORUM kısmını kullanarak katkıda bulunabilir ve film hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Steve Jobs Filmi 2015

Filmde Steve Jobs, üniversite eğitimini yarıda bırakır ve kendisini evlatlık edinen ailesinin yanında, Kaliforniya’ya döner. Jobs, evlerinin garajında arkadaşı Steve Wozniak ile birlikte teknoloji alanında çalışmalar yaparak, Apple Computer adında bir teknoloji mağazası kurar. Artık hayat, onun için eskisi gibi olmayacaktır.Film gösterime girdi ancak hem seyircilerden, hem de Steve Jobs‘ın yakın çevresinden eleştiri yağmuruna tutuldu. Filmde, Jobs’un öfkeli ve kişisel ilişkilerini yönetemeyen bir dahi olarak betimlenmesi, başta Steve Jobs’ın eşi Laurene Powell Jobs’ı oldukça kızdırmış durumda.

Oyuncu Michael Fassbender - Steve Jobs
Oyuncu Michael Fassbender – Steve Jobs

Filme dönecek olursak, yönetmen koltuğunda başarılı filmlerinden hatırlayacağınız Joshua Michael Stern oturuyor. Steve Jobs’ı canlandıran Ashton Kutcher ise seyircilerin kimisi tarafından eleştirildi, kimisi tarafından da tam not verildi. Yine de Kutcher’in canlandırdığı karaktere oldukça benzemesi, içe doğru basan uzun ince bacakları, telaşlı hali ve öne doğru yürüyüşü, konuşma tarzı gibi rollerde, Jobs’ı karakterine çok iyi adapte olduğu gerçek.

Steve Jobs Filmi 2015 b

Seyircilerin beklediği ama bulamadığı diğer bir konu da Jobs’ın başarılarının yeterince anlatılmamış olmasıydı. Gösterime girmeden önce herkes filmin konusu hakkında, Jobs’ın hayatımıza neler getirdiği ve ölümünden önceki son yıllarda nelerle uğraştığına dair bir beklenti içerisindeydi. Ancak filmde daha çok Jobs’ın kişilik yapısı ve şahsi problemleri anlatılmış, asıl başarılı olarak nitelendirilen işleri ise asılı kalmış durumdaydı. Yine de elimizden düşmeyen telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar nasıl düşünülmüş, tasarlanmış ve nasıl bir inanç ve hırsla hayata geçirilmiş diye merak ederseniz, filmi izleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Steve Jobs Filmi Hakkında Bilgi:

Yönetmen: Danny Boyle
Oyuncular: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, Katherine Waterston, Perla Haney-Jardine ve Ripley Sobo
Tür: Biyografik, Dram
Ülke: ABD
Vizyon Tarihi: 11 Aralık 2015
IMDb Puanı: 7,7

Steve Jobs Filmi Fragmanı:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *