2016 Yılının En İyi Aksiyon Filmi – Diriliş (The Revenant)

0/5 Votes: 0
Report

Description

Akıllara durgunluk veren bir hayatta kalma mücadelesi. İntikam , Aksiyon nefesleri kesen cinsten bir macera filmi. Leonardo Dicaprio`nun başrollerini üstlendiği 2016 Yapımı The Revenant – Diriliş sinema sektörünü yerinden oynatan iddialı bir baş yapış. Avcı Hugh Glass postları için avladığı hayvanlarla yaşamını sürdüren tam bir doğa adamıdır. İşini profesyonel olarak yapan Hugh Glass kurduğu detaylı tuzaklarla her gününü dolu dolu av yapmakla geçirmektedir. Yalnız şu anki avlandığı bölge yerli halkın ve Kızılderili kabilelerinin yaşam alanıdır. Yine bir av peşindeyken boz bir ayı tarafından korkunç bir saldırıya uğrar ölümle kalım arasındaki ince çizgide şans Hugh Glass`dan yana olsa da ölüme ramak kalan nefesi biraz olsun hayata tutunmasına yardımcı olmuştur.

The Revenant
Yaraları o kadar derin ve kötü haldeki neredeyse parmaklarını bile oynatamamak-tadır. Tüm kaburga ve eklem kemikleri kırılmış neredeyse derisi dökülmüştür. Hugh Glass`in bu dehşet verici saldırıda aldığı yaralar ekip arkadaşlarının da büyük bir telaş içerisine sokmuştur. Zira bölgedeki tedirginlik gittikçe artmakta bir an önce bulundukları yeri terk etmek istemektedirler. Yavaş yavaş harekete geçen ekip Hugh Glass`ı olay yerinde bırakma kararı alırlar.

The Revenant Afiş
Yorgun , bitkin ve işe yaramaz bir haldedir. Kendilerine yük olacağı düşüncesi ile ıssız ve gizemli ormanın derinliklerinde zorlu kış şartlarında kurak arazide yapayalnız kalır. Yaşamında elde ettiği tecrübeler sayesinde hayata tutunan Hugh Glass yavaş yavaş iyileşmeye başlamıştır. Kendisine yapılan acımasız muamele ve terk edişin mutlaka intikamını almalıdır. 2016 Yılının En İyi Filmleri arasında gösterilen film sinema sektörüne oldukça ses getirmiş izleyici ve jüriden tam not almıştır.

 

Yapım ABD`de sınırlı sayıda olmak üzere 25 Aralık 2016`da sinema salonlarında izleyici ile buluşmuştur. Türkiye`de ise 2016 22 Ocak`da gösterime girmiştir. Toplam harcanan bütçe tam olarak bilinmezken söylenenlere göre 60.000.000 $ maliyeti olmuştur. Film Arjantin , ABD ve Kanada olmak üzere toplam 3 ülke ve 14 ayrı bölgede çekildi.

Diriliş – The Revenant Filmi Fragmanı:

evrenselfilmlogo

Bilgi: Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *