2016 Yılının En İyi Filmleri

0/5 Votes: 0
Report

Description

2016 yılı sinemaseverler için beklentileri karşılayan, oldukça kaliteli yapımların beyaz perdeye taşındığı bir yıl olarak geçiyor. Önceki senelere göre daha zengin içeriklerle oluşturulan filmler, sinema üzerine çekim tekniklerinin ve görsel efektlerin geliştirilmesiyle beraber daha izlenebilir hale geldi. 2016 Yılının En İyi Filmleri listemiz IMDB puanlarına göre sıralanmıştır. En iyi 2016 filmleri üzerine oluşturduğumuz 25 filmden oluşan listemize göz atalım:

En İyi 2016 Filmleri

 

25. Love & Friendship – Aşk ve Dostluk – IMDB: 6.6

ask-ve-dostluk
1700’lü yılların sonunda, dul bir kadın olarak yaşamını sürdüren Lady Susan Vernon hakkında sosyete içinde dedikodular çıkmaktadır. Eşinin ailesi bu söylentilere kulak asarak, Layd Susan adına önemli kararlar alacaktır.

24. The Witch – Cadı – IMDB: 6.7

cadi
17. yüzyılda İngiltere’de, Hıristiyanlık inancına göre yaşamlarını sürdüren William ve Katherine, çocuklarıyla beraber bir ormanın içinde yaşamaktadır. Çocuklarının başına gelen anlam verilemeyen olaylar sonucu, aile büyük bir yıkıma doğru sürüklenecektir.

23. Things to Come (L’avenir) – Gelecek Günler – IMDB: 7.1

gelecek-gunler
Nathelie, Paris’te felsefe öğretmenliği yapan hırslı bir kadındır. Sahip olduğu iki çocuğu ve annesi ile zaman geçiren Nathelie, kocasının onu terk etme kararı almasıyla beraber hayatını en baştan şekillendirmeye başlayacaktır.

22. Little Men – Küçük Adamlar – IMDB: 7.1

kucuk-adamlar
13 yaşındaki Jake, ressam olma hayali ile yaşayan bir çocuktur. Ailesinin Brooklyn’e taşınmasıyla beraber Jake’in yaşamı zorlaşmıştır. Yeni arkadaşı olan Tony ise, oyuncu olmak isteyen oldukça faal bir çocuktur. Çocukların aileleri arasında yaşananlar, çocukların arasındaki arkadaşlığa da etki edecektir.

21. Eye in the Sky – Ölüm Emri – IMDB: 7.3

olum-emri
Albay Katherine Powell, takip ağlarında bulunan teröristleri Kenya’daki merkezlerinde yakalamak için yapılan operasyonu uzaktan kontrol etmektedir. Operasyonun içeriği bir anda ‘öldürmek’ olarak değişecektir. Ancak küçük bir çocuğun teröristlerin bulunduğu bölgeye girmesiyle, operasyon hakkında verilecek kararlar herkesi zorlayacaktır.

20. 10 Cloverfield Lane – Cloverfield Yolu No: 10 – IMDB: 7.3

cloverfield-yolu-no-10
Michelle yaşadığı trafik kazası sonrasında uyandığı zaman, kendisini hiç beklemediği bir yerde bulur. Yanında ise tanımadığı iki adam vardır. Bu adamların dışarıda kimyasal saldırı olduğu yönündeki açıklamalarıyla birlikte, yeraltı sığınağında gergin bir bekleyiş başlayacaktır.

19. Don’t Think Twice – IMDB: 7.3

dont-think-twice
New York’ta bulunan bir skeç grubu, doğaçlama olarak çeşitli yerlerde etkinliklere çıkmaktadır. Bir gün ellerine geçen fırsat sayesinde, bir televizyon programında şovlarını göstermek için şans kazanırlar. Ancak aralarındaki rekabet, grubun geleceğini etkileyecektir.

18. The Nice Guys – İyi Adamlar – IMDB: 7.4

iyi-adamlar
Holland March ve Jackson Healy, bir porno yıldızının ölümündeki bağlantıları çözmek adına tutulan özel dedektiflerdir. Cinayeti çözebilmek için, ortadan kaybolan bir kız çocuğunu bulmaları gerekecektir.

17. The Wailing – Kara Büyü – IMDB: 7.5

kara-buyu
Güney Kore’nin Goksung yerleşkesine oldukça tuhaf bir Japon gelmiştir. Bu yabancının gelmesiyle beraber kasabada ilginç olaylar yaşanmaya başlar. Cinayetlerin ve hastalıkların ortaya çıkmasıyla beraber bir polis memuru parçaları birleştirmeye çalışacaktır.

16. Cameraperson – IMDB: 7.6

cameraperson
Kirsten Johnson, kamerasıyla birlikte dünyanın çoğu bölgesine giderek, geniş bir perspektiften dünya kültürlerine ve insanlara karşı bakış açıları yakalıyor. Kameranın sahip olduğu gücü anlatan yapım, bir belgesel formatında sunuluyor.

15. Finding Dory – Kayıp Balık Dory – IMDB: 7.6

kayip-balik-dory
Unutkanlıkla başı dertte olan Tang balığı Dory, ailesinin onu aradığını düşünerek arkadaşları Nemo ve Marlin ile birlikte büyük bir maceraya atılma kararı alırlar. Bu macera sırasında karşılaşacakları yeni arkadaşlarıyla birlikte Dory, ailesini bulmaya çalışacaktır.

14. The Jungle Book – Orman Çocuğu – IMDB: 7.6

orman-cocugu
Vahşi hayvanların bulunduğu bir ormanın içinde, kurt sürüsü tarafından büyütülen bir çocuk, yaşadığı ormandan ayrılmak zorunda kalır. Kendisine fazlasıyla yabancı olan dış ortama uyum sağlaması oldukça zor olacaktır.

13. Weiner – IMDB: 7.7

weiner
Amerika’da demokrat partinin politikacılarından olan ve seks skandallarına adı karışan Anthony Weiner’ın aykırı yaşamı, Weiner isimli belgesel çalışmasında karşımıza çıkıyor.

12. Hell or High Water – IMDB: 7.9

hell-or-high-water
Aile çiftliklerine ipotek koyulan Toby ve Tanner kardeşler, ipoteği ortadan kaldırabilmek için borçlarını ödemek zorundadır. Çareyi banka soygununda bulan iki kardeşin peşinde ise bir polis müfettişi olacaktır.

11. Hunt for the Wilderpeople – Vahşiler Firarda – IMDB: 8.0

vahsiler-firarda
Koruyucu ailesiyle birlikte yaşayan Ricky, üvey annesini kaybetmiştir. Bunun üzerine çocuk esirgeme kurumu Ricky’i tekrar geri ister. Ricky ve üvey babası, bu durum üzerine bir kaçış gerçekleştirirler.

10. Captain America: Civil War – Kaptan Amerika: İç Savaş – IMDB: 8.0

kaptan-amerika-ic-savas
Sokovia antlaşmasından sonra eskisi kadar rahat edemeyen intikamcılar, Tony Stark ve Kaptan Amerika başta olmak üzere birbirleriyle tartışırlar. Birbirlerini engellemeye çalışan intikamcılar, farklı takımlara bölünerek mücadele vermeye karar verirler.

9. Sing Street – IMDB: 8.0

sing-street
15 yaşındaki Conor sorunlu bir aileye sahiptir. Hoşlandığı kızı etkileyeceğini düşünerek bir müzik grubu kurmaya çalışmaktadır. Zorluklarla yaşamaya alışkın olan Conor, hayallerini gerçekleştirmek için her şeyi yapacaktır.

8. Embrace of the Serpent (El Abrazo De La Serpiente) – IMDB: 8.0

embrace-of-the-serpent
Önce Alman sonra Amerikalı bilim adamları, hakkında efsaneler türetilmiş olan bir bitkiyi amazon ormanlarında aramaktadır. İki bilim adamı da aynı kişiden yardım isteyecektir: Amazon’da yaşayan bir şaman.

7. Doctor Strange – Doktor Strange – IMDB: 8.0

doktor-strange
Bir beyin cerrahı olan Doktor Strange, oldukça popüler bir adamdır. Kibirli ve egoist tavırlarından vazgeçmeyen Strange ciddi bir trafik kazası geçirir. Bu kaza sonrasında elleri işlevsiz bir hale gelmiştir. İyileşmek için uzak diyarlara bir yolculuğa çıkan Doktor Strange, kendisini daha önce görmediği fantastik bir ortam içinde bulur.

6. Tower – IMDB: 8.1

tower
Amerika’da 1966 yılında, silahlı bir saldırgan tarafından yapılan katliamda 16 kişi acımasızca öldürülmüştü. Bu acı olayla ilgili hazırlanan belgeselde, arşiv görüntüleri ve animasyon birleştiriliyor.

5. Kubo and the Two Strings – Kubo ve Sihirli Telleri – IMDB: 8.1

kubo-ve-sihirli-telleri
Babası eski bir samuray olan Kubo, yaşadığı köyde normal bir şekilde hayatına devam etmektedir. Ancak, ait olduğu yerden kaçarak, kapanmış olan bir kan davasını yeniden canlandıran ruh, Kubo’nun yaşamına etki edecektir. Harekete geçmesi gerektiğini anlayan Kubo, bu öfkeli ruha ve diğer yaratıklara karşı savaşacaktır.

4. Zootopia – Zootropolis: Hayvanlar Şehri – IMDB: 8.1

zootropolis-hayvanlar-sehri
Zootropolis, bütün hayvanların iç içe yaşadığı modern bir şehirdir. Polis memuru olan tavşan Judy Hopps şehre yeni gelmiştir. Nicki Wilde ise güvenilmesi zor bir tilkidir. Yaşanan garip bir olay sonucunda, ikili birlikte hareket ederek bu olayı çözmeye çalışacaktır.

3. Arrival – Geliş – IMDB: 8.4

gelis
Uzay gemileri beklenmedik bir anda topluca dünyaya iniş yaparlar. Uzaylıların ne istedikleri hakkında bir bilgi yoktur. İletişim kurulması amacıyla Doktor Louise Banks ve fizikçi Ian Donnely, ordu tarafından görevlendirilir. Ordu, uzay gemilerini büyük bir tehdit olarak görürken, seçilen kişiler uzaylıların ne istedikleri öğrenmeye çalışacaklardır.

2. Manchester by The Sea – Yaşamın Kıyısında – IMDB: 8.6

yasamin-kiyisinda
Tesisat ve tamir gibi işlere bakan Lee Chandler, sıradan ve yalnız bir adamdır. Doğduğu şehirden ayrılarak bir daha geri dönmeyen Chandler, abisinin hastanede olduğunu öğrenerek uzun bir aradan sonra şehrine geri döner. Hastanede karşılaşacağı manzara onu derinden etkileyecektir.

1. Moonlight – Ay Işığı – IMDB: 8.7

ay-isigi
Listemizin zirvesinde yer alan Moonlight; Miami’de suç oranının yüksek olduğu bir mahallede büyüyen siyahi bir çocuğun, yetişkinliğine kadar geçen sürede nasıl hayatta kaldığını ve hangi yollardan geçmek zorunda kaldığını eşsiz bir anlatımla izleyiciye aktarıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *