2020 Yılının En İyi Netflix Dizileri

0/5 Votes: 0
Report

Description

2020 Netflix Dizileri

1997 yılında kurulan, ancak popülaritesini teknolojinin gelişimiyle arttıran ABD merkezli film ve dizi yayıncısı Netflix, 2020’de de birbirinden güzel dizileri izleyicilerle buluşturacak. Platformda gösterime girecek yapımlardan bazıları ilk kez görücüye çıkarken, bazıları da Lucifer 5. Sezon, La Casa de Papel 4. Sezon gibi heyecanla beklenen yapımların devamı olacak.

Her kesime hitap edecek en az 1 dizinin olduğu Netflik’te bu yıl gösterimde olacak dizilerin listesi ile şu şekilde:

  1. The Green Beret’s Guide to Surviving the Apocalypse

Yapımcıları arasında Oscar Ödüllü ABD’li oyuncu Matt Damon’un da yer aldığı, yönetmen koltuğunda Josh Ruben’in oturduğu ve senaryosunu Kristofor Brown’un kaleme aldığı yapım, dünyanın sonun nasıl geleceğini işleyen bilim kurgu-komedi türünde olacak. Son dönemde çıkan komedi yapımlarının beklentileri karşılayamadığı günümüzde, dünyanın sonuyla ilgili çeşitli teorileri işleyecek olan dizi bakalım nasıl bir performans sergileyecek.

  1. Messiah

 

İlk bölümü kısa süre önce izleyicilerle buluşan Messiah, Michael Petroni tarafından yaratılan gerilim – fantastik türünde bir yapım olmasına rağmen yüzde 92 oranında kullanıcı beğenisine ulaşmayı başarmıştır. İlk sezonu 10 bölümden oluşan yapımın konusu; 21. Yüzyılda Orta Doğu’da Mesih (İsa) olduğunu öne süren İsrail asıllı bir adamın modern dünyada başından geçenleri içeriyor.

en iyi netflix dizileri 2020

  1. October Faction

 

Steve Niles ve Damien Worm’un October Faction adlı kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Damian Kindler’dir. İlk sezonu 23 Ocak’ta yayınlanan ve 10 bölümden oluşan Dram-korku türündeki dizi, Canavarlarla mücadele eden Fred ve Deloris’in günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları işliyor.

 

  1. Pacific Rim

 

Geçtiğimiz yıllarda sinema salonlarına binlerce izleyici çekmeyi başaran fantastik türündeki yapımın, devamı niteliği taşıyacak olan anime türündeki dizi Netflix’te izleyicilerle buluşacak. Craig Kyle ve Greg Johnson imzası taşıyan dizi, makineler ve insanoğlu arasında patlak veren savaşı işleyecek.

 

  1. Ragnarok

 

31 Ocak’ta ilk sezonu yayınlanan ve İskandinav mitolojisini işleyen dizi, 6 bölümüyle çok sayıda izleyiciye hitap etmişti. Yüzde 97 beğenme oranına ulaşan Ragnarok’un, 2. sezonun da yıl içerisinde gösterimde olması bekleniyor.

Netflix dizileri

  1. Reality Z

 

Rio de Janeiro’un ev sahipliği yaptığı korku komedisi türündeki dizi, reality show’un eleme turuna katılan yarışmacılar ve izleyicilerin başından geçecek korku dolu anları, komik sahnelerle dizi severlere aktaracak. Dizinin ilk sezonu, 5 bölümden oluşacak.

 

  1. Selena: The Series

 

İlk sezonu 6 bölümden oluşacak dizi, Süperstar Selana’nın hayat mücadelesinde karşısına çıkacak zorlukları izleyicilerle buluşturacak. Tejano tarzında icra ettiği müzikle yıldızı parlayan Selana, ışığını söndürmemek için radikal kararlara imza atacak.

 

  1. Space Force

 

Rol aldığı yapımlarda izleyicileri her defasında süldürmeyi başaran Steve Carell’in de boy göstereceği komedi türündeki yapımın konusu; Space Force’ta görev yapan personellerin aralarında geçen komik diyalogları ve ilişkilerini dizi severlerle buluşturacak.

 

  1. Lucifer

 

Yayınlanan ilk dört sezonunda çok sayıda dizi-film severin takdirini toplamayı başaran komedi-drama türündeki yapımın 5. sezonu kısa süre içerisinde izleyicilerle buluşacak. Yüzde 97 oranında beğeni toplamayı başaran diziyi kısaca özetleyecek olursak; babasına (Tanrı) karşı isyan başlatması cehenneme sürgün gönderilen Lucifer (Şeytan), buradaki hayatından sıkılarak dünyaya Los Angels’a yerleşir. İlk iş kanatlarını kesmek olan Lucifer, kendisine bir gece kulübü satın alır ve insanlara bir alacak karşılığında iyilik yapmaya başlar.

 

  1. La Casa de Papel

 

İspanya yapımı soygun ve suç dizi türündeki dizi, yayınlanan 3 sezonuyla kendine has izleyici kitlesi oluşturmayı başardı. 2 sezon olarak planlanan, ancak beğeni oranının bir hayli fazla olması nedeniyle kısa sürede 3. sezonu da gösterime giren dizinin, çekimleri tamamlanan 4. sezonu Nisan ayında ekranlarda olacak.

 

  1. Young Wallander

Kurt Wallander’i gençliğinin başında bir polis olarak izleyeceğimiz yapım, Henning Mankell imzasını taşıyor.

 

  1. AJ and the Queen

 

Komedi türündeki dizi, RuPaul ve 10 yaşındaki bir çocuğun, ABD’yi karavanla gezmelerini işliyor.

netflix dizileri 2020

  1. American Jesus

 

Bir anda Hz. İsa’ya dönüşen, cansız bedenleri yeniden hayata döndüren, suyu şarap yapabilen gencin hayatını odaklanan dizi, orijinal Netflix yapımları arasında yer alıyor.

 

  1. Cursed

 

Kral Arthur efsanesini farklı bir bakış açısıyla işleyen yapımda, Katherine Langford gibi yıldızı yeni parlayan genç oyuncular da yer alıyor.

 

  1. Clickbait

 

Yönetmen koltuğunda Brad Anderson’ın oturduğu, senaryosunu Christopher White ve Tony Ayres’in kaleme aldığı mini dizi, hakkında kayıp ilanı verilen bir genç için başlatılan arama çalışmaları ve bu esnada yaşanan gelişmelere odaklanıyor.

 

  1. Dracula

 

İki güçlü kuruluş BBC ve Netflix’in ortaklığında ekranlara gelecek olan Dracula dizisi, Kont Dracula ve Van Heilsing ailesi arasında geçen mücadeleyi konu ediyor.

 

  1. Hollywood

 

1940’lı yıllarda Hollywood’da yaşanan gelişmelere odaklanan ve kadrosunda Ryan Murphy’in de bulunduğu yapım Mayıs ayında izleyicilerle buluşacak.

 

  1. Jurassic World: Camp Cretaceous

 

Gişe rekorları kıran Jurassic Park yapımının devamı olacak animasyon türündeki dizi, dışarıdan yardım alamayan ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorunda olan 6 gencin, başından geçenleri izleyicilerle buluşturacak.

  1. Locke & Key

Ünlü yazar Stephen King’in oğlu tarafından kaleme alınan Locke&Key adlı çizgi romandan uyarlanan yapım, babalarının ölümünü araştırırken esrarengiz anahtarlarla karşılaşan 3 kardeşin, başlarından geçen olayları konu ediniyor.

 

  1. Ju-On: The Grudge

 

Korku temalı yapım sevenlerin nefes nefese izleyeceği dizi, insanoğlunun başından geçen korku dolu anları dizi severlerle buluşturuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *