Brus ilacı ne işe yarar özellikle ilacın ne olduğunu öğrenmek isteyen ve adını ilk kez duymuş olan kişiler tarafından sorulur.
Brus İlacı Ne İşe Yarar?
Brus İlacı Ne İşe Yarar? sorusu, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Prospektüs bilgisine göre ilaç temel olarak şu gibi durumlarda kullanılmaktadır:
- 6 ay ve üzerindeki çocuklarda ateşin düşürülmesi hedefiyle kısa süre olarak
- Çocukluk dönemi romatizmal eklem hastalığı belirtilerinin tedavi edilmesi
- 6 ay ve üzerinde olan çocuklarda hafif ve orta seviyedeki ağrıların giderilmesi hedefiyle kısa süreli
İlaç yapı olarak beyaz renkli, kıvamlı bir yapıya sahiptir. Şeftali kokulu bir süspansiyon olup yardımcı maddeleri şöyledir:
- Xantan Zamkı
- Sorbitol % 70
- Gliserin
- Sodyum Benzoat (E211)
- Ahududu Aroması
- Şeftali Aroması
- Deiyonize Su
- Avicel RC 591
- Rafine Şeker
- Sitrik Asit Monohidrat
- Disodyum EDTA
- Polisorbat 80
Brus ilacı ne işe yarar sorusuna genel anlamda bu şekilde yanıt verilebilir. Yazımız sizi ilaç hakkında bilgilendirmek için hazırlanmıştır. Tavsiye niteliği taşımamaktadır.
Brus Nasıl Kullanılır?
Her ilaçta olduğu gibi Brus’u da doktor tarafından reçete edildiği şekilde kullanmak gerekir. Prospektüs bilgisine göre dozlar şu şekilde salabilir:
- 6 ay ile 1 yaş – Günde üç kere 2.5 ml
- 1-2 yaş – Günde üç-dört kere 2.5 ml
- 3-7 – Günde 3-4 kere 5 ml
- 8-12 yaş Günde üç-dört kere 10 ml
Yetişkinlerde bölünmüş dozlar şeklinde 1200-1800 mg olarak görülmektedir. Brus nasıl kullanılır prospektüs bilgisine göre aç karnına biraz su ile alınabilmektedir. Ancak az sayıda hastada İbuprofenle hafif hazımsızlık durumu yaşanabilir. Böylece bir durumda şurup bir miktar yiyecek yahut sütle verilebilir.
İlaç her zaman doktorun size reçete ettiği biçimde kullanılmalıdır. Reçete edilen günlük dozdan daha fazlası kullanılmamalıdır. Kullanılması gerekenden fazla miktar alınmışsa en kısa sürede doktora gidilmelidir. Brus İlacı Ne İşe Yarar? merak ediyorsanız, bu şekildedir.
Brus Yan Etkileri Neler?
Brus yan etkileri tüm ilaçlarda olduğu gibi vardır. Spesifik olmayan alerjik reaksiyon bunlardan bir tanesidir. Ayrıca şu gibi durumlar da yine gözlemlenmektedir:
- Deri üzerinde kırmızı yahut mor lekeler
- Yüz, dudaklar, ağız, dil ya da boğazda şişme sebebiyle aşırı duyarlılık
- Steven-johnson sendromu
- Anormal karaciğer fonksiyonları, karaciğer yetmezliği
- Anafilaksi
- Astım
- Ağırlaşmış astım
- Bronkospazm
Tüm bunların yanı sıra farklı Brus yan etkileri de mevcuttur. Eğer yan etki gözlemlenmişse en kısa sürede doktora gidilmelidir.
Brus Hangi Durumlarda Kullanılmamalı?
Her ilaçta olduğu gibi Brus’un da reçetesiz bir biçimde kullanılmaması gerekir. Prospektüs bilgisine göre çocuğunuz İbufone ya da bu ilacın içerisindeki maddelerinden birine karşı duyarlıysa, yani alerjik ise de bu durum geçerlidir. Ayrıca şu gibi durumlar da yine vardır:
- Daha önceki zamanlarda çocuğunuzun İbuprofen, aspirin ve diğer NSAİİ’lere yönelik astım, rinit ya da ürtiker gibi alerjik reaksiyonlar göstermesi
- Söz edilen bu ilaçlar sebebiyle çocuğunuzun daha önce mide-bağırsak kanaması ya da Koroner arter bypass cerrahisi öncesi ya da sonrası dönem
- Çocuğunuzda kanamaya eğilimin artması
- Çocuğunuzda yenileyen mide-onikiparmak bağırsağı ülseri, iltihabi bağırsak hastalığı, mide-bağırsak kanaması şeklinde hastalıklar mevcut yahut önce yenilen bir biçimde yaşanmışsa
- delinmesi geçirmesi
- Çocuğunuzda şiddetli kalp yetmezliği olması
- Çocuğunuzda ağır karaciğer yetmezliği olması
- Çocuğunuzda ağır böbrek yetmezliği olması
Bu bakımdan Brus ilacı her zaman bilinçli, doktor reçetesi ile alınmalıdır. Brus İlacı Ne İşe Yarar? konusu hakkında yorumlarınızı aşağıdan yapabilirsiniz.